Kuka olen?

Olen Jari Mönkkönen, 46-vuotias Itä-Pakilassa asuva perheenisä. Elin lapsuuteni ja nuoruuteni Jyväskylässä. Telinevoimistelu valikoitui 12-vuotiaana lajikseni. Voitin urallani 29 miesten Suomen mestaruutta ja EM-hopeaa rekillä vuonna 1998. Urheilu-urani jälkeen kouluttauduin Kuopiossa palomieheksi ja myöhemmin paloesimieheksi. Elämäni sai uuden suunnan, kun loukkaannuin urheiluonnettomuudessa vuonna 2016 ja neliraajahalvaannuin. Selviytyminen sairaalahoidosta, kuntoutusjaksoista ja palvelutalosta kotiin oli yli vuoden kestänyt prosessi. Viimeisten vuosien aikana olen joutunut ajamaan asioita, selvittänyt byrokratian koneistoissa tietä ja nähnyt mikä toimii ja missä on kehitettävää.

Vaikka en enää voi liikkua kuin sähköpyörätuolilla, niin liikunta antaa edelleen sisältöä elämääni. Ohjaan ja valmennan perheyrityksemme Game of Skills -salilla Helsingin Konalassa. Ohjatessa pystyn jakamaan oppejani, joka tuottaa iloa minulle. Samalla myös näen, mikä merkitys liikunnalla on sen harrastajille terveyden ylläpidossa niin fyysisesti, psyykkisesti kuin sosiaalisestikin.

Loukkaantumisen myötä katselen elämää uusin silmin. Elämän pienistä asioista voi nauttia, kun ympärillä olevat puitteet ovat kunnossa ja tukevat. Yhteiskunnalla ja ympäröivillä rakenteilla on suuri merkitys.

Tärkeintä elämässäni on perhe: kolme lasta ja vaimo.